Om författaren

Simon Lindfors under ett redaktionsmöte sommaren 2017.
Författaren under ett redaktionsmöte sommaren 2017. (Foto av Agaton Lindfors.)

Simon Lindfors spelade Advanced Dungeons & Dragons under större delen av åttiotalet och var spelledare för en tio år lång och mycket ambitiös Twilight: 2000-kampanj på nittiotalet. Först när hans egna barn närmade sig den ålder han själv var i då han första gången spelade fantasyrollspel återupptog han sitt gamla intresse, och Monster & Magi började ta form.

Författaren har en bakgrund som redaktör på bokförlag och tidning. Han har skrivit flera romaner, som trots fina utlåtanden ännu inte rönt nämnvärda framgångar. Hans intresse för mytologi, folksagor och folktro har varit en källa till inspiration när denna värld av hjältar, oknytt och trolldom vuxit fram.

Simon Lindfors bor i ett funkishus i Järna tillsammans med sin fru och fyra barn. Sedan ett antal år tillbaka har han jobbat inom it-branschen som bland annat kursledare. På sin fritid spelar han Monster & Magi med sina äldre barn och deras vänner, försöker beta av den hög med intressanta böcker som alltid tycks växa, och skriver en smula jäktat äventyr till sina omättliga spelare.